X

OVER MIJ

OVER MIJ

X

CONTACT

CONTACT

X

TEUGELS

TEUGELS

logo Linda Dorland: instructeur, trainer en bitfitter

X

INSTRUCTIE

INSTRUCTIE

X

BITPASSEN

BITPASSEN

X

HOOFDSTELLEN

HOOFDSTELLEN

FANTASTIC ELASTIC TEUGELS

 

Heeft jouw paard moeite met verbinding houden? Voel je ongelijke druk? Of heeft je paard weinig vertrouwen in de ruiterhand? Dan is deze unieke teugel echt iets voor jou.

 

Carl Hester

De originele Fantastic Elastic teugels* zijn in Engeland ontwikkeld en uitvoerig getest door Olympisch Goudenmedaille winnaar Carl Hester. Al meer dan 15 jaar zet hij ze succesvol in tijdens het rijden en trainen en zo is hij specialist geworden in het rijden met een stabiele, maar elastische verbinding.

 

Zachte verbinding

Deze manier van rijden is niet alleen zeer paard vriendelijk, het leert de ruiter ook op de juiste manier verbinding te maken en te houden met de mond van het paard. Het zachte contact met deze teugel zal weerstand in de paardenmond voorkomen zonder dat er verlies van controle is. Als er een (halve) ophouding of een richtingshulp gegeven wordt, dan zal het leer direct rechttrekken, maar zodra de hand weer naar voren gaat, wordt direct het zachte elastische contact met de mond hervat.

 

Ervaar nu zelf het gevoel van een elastische verbinding tijdens het rijden en vul het contactformulier in voor meer informatie.

 

* De Fantastic Elastic teugel wordt gezien als een trainingsteugel

   en is daarom nog niet toegestaan op wedstrijden.

 

€ 95,- (excl. verzendkosten). Klik hier om te bestellen.

PRODUCT VAN HET JAAR 2017

De Fantastic Elastic teugels van Carl Hester.

Meer informatie vind u hier...

 

houten achtergrond stal website Linda Dorland: instructeur, trainer en bitfitter
houten achtergrond stal website Linda Dorland: instructeur, trainer en bitfitter

Tevreden gebruikers van de Carl Hester Fantastic Elastic Teugels:

Mijn paard trekt minder aan mijn armen en ik ervaar een betere verdeling tussen links en rechts, omdat de Carl Hester teugel mij helpt een elastische verbinding met de mond te behouden (niveau M2).

Onze dochter van 9 had nog moeite met een stille verbinding, waardoor de pony tegen de hand bleef. Na een paar weken met de Carl Hester teugel begon de pony de hand op te zoeken en na te geven (niveau beginnend B).

Met de Carl Hester teugel is mijn overgang piaffe – passage nog vloeiender geworden dan ik had durven denken (niveau Grand Prix).