X

OVER MIJ

OVER MIJ

X

CONTACT

CONTACT

X

TEUGELS

TEUGELS

logo Linda Dorland: instructeur, trainer en bitfitter

X

INSTRUCTIE

INSTRUCTIE

X

BITPASSEN

BITPASSEN

X

HOOFDSTELLEN

HOOFDSTELLEN

houten achtergrond stal website Linda Dorland: instructeur, trainer en bitfitter
houten achtergrond stal website Linda Dorland: instructeur, trainer en bitfitter

WIE BEN IK

 

Zoals zo velen ben ook ik als klein meisje al besmet met het paardenvirus. Maar in de loop van de jaren heb ik mijn kennis verruimd met opleidingen en cursussen. Met de allround ORUN niveau 4 opleiding, was ik volledig bevoegd om op alle niveaus dressuur- en springles te geven. Daarnaast ben ik in de gelegenheid geweest om te werken met de beste mensen uit het vak en heb ik kunnen uitgroeien tot een paardenprofessional, met een brede basis van kennis en ervaring.

 

In vogelvlucht...

Mijn eerste echte baan in de paarden was bij de Bereden politie. Dat was wel een andere wereld… Alles was altijd in orde,  schone paarden en kraakheldere spullen die 24 uur per dag klaar moesten staan om ingezet te kunnen worden. Vakmensen van de oude militaire stempel die mij de klappen van de zweep leerden, maar die mij ook allerlei wijsheden en weetjes leerden over hoe een paard te houden, goed te houden en te respecteren. Zij leerden mij het belang van vertrouwen, want alleen daarmee kun je samen veilig door benarde situaties komen.

 

Daarna heb ik jarenlang op een Trakehner  fokkerij gewerkt. Heel ander werk, van geboorte tot zadelmak maken, het uitbrengen van de jonge paarden op dressuurwedstrijden, springen en crossen.

Met de aankoop van ervaren Trakehner dekhengst Damaskus kwam er een hele nieuwe dimensie in mijn werkzaamheden. Met een dekhengst op pad is toch iets anders als met een gewoon paard. Ik heb hem uitgebracht op wedstrijden, reed demonstraties op grote wedstrijden als Indoor Brabant en Champion Arnhem en de jaarlijkse Trakhener shows, waar altijd iets speciaals was, een kür op muziek met 2 loslopende veulens in de baan en heel bijzonder een pas de deux met Anky op de hengst Bismarck .

 

Ook heb ik gewerkt op een manegebedrijf als instructeur. Hier gaf ik les aan echte beginners tot gevorderden. Naast het geven van dressuurles en springles, begeleidde ik  strandritten en organiseerde wedstrijden .

 

De grootste leerschool was mijn tijd op de Olympische dressuurstal van Udo Lange en Christelot Boylen in Duitsland. Deze ervaring heeft mij inzicht op topniveau gegeven. Iedereen die serieus wil paardrijden zou dit eigenlijk moeten mogen meemaken. Ik reed van zeer talentvolle jonge paarden tot  zeer ervaren Grand Prix paarden,  waarvan enkele zelfs op Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen meereden. Ik ging mee op concours als groom naar Aken, in de stal met Nicole Uphoff (2x Olympisch kampioen ) en de huidige Duitse bondscoach Monica Theodorescu. Maar vooral heb ik hier geleerd dat het management en verzorgen van toppaarden essentieel is. Alles staat of valt met op de juiste tijd de juiste paarden in de juiste trainingsconditie hebben.

 

Bij al deze ervaring hoort natuurlijk ook het begeleiden van de paarden bij dierenarts en hoefsmid. Het kopen en verkopen van paarden en het op verschillende manieren afscheid nemen van de paarden.

Niet te vergeten de vele wedstrijden die ik met veel verschillende paarden heb gereden. Van net zadelmak, springen, crossen, B t/m Prix ST George en grotere wedstrijden als halve Finale Pavo Cup, finalist Amev Hippo cup,  alle kampioenschappen Z2 –ZZ-L en ZZ-Z .

 

Natuurlijk blijf ik in mijn eigen kennis en ervaring investeren. Onder andere door te jureren, het volgen van bijscholingen zoals ruiterfitheid, flexchair en teugeldrukmeter. En lessen zoals bij Rieky Young om mijn rijtechnische inzichten te verbreden.

 

Je kan vrijblijvend contact met me opnemen voor advies of een afspraak. Via het contactformulier, de mail of gewoon bellen.

 

X

HOME

HOME